Natasja van Ooijen

              

    Vitaliteits & Verjongings
 Coach & Health Manager

 

 

 

 

Overgang & Voeding / Workshop

Hormonen in Balans!

 

Overgang en Voeding, vaak niet met elkaar in verband gebracht.

Bereid jezelf goed voor op de overgang. Of je nu jong bent of wat ouder en al in de (pre-)menopauze.

Leer met aanpassing van je voeding je goed voor te bereiden op de overgang die gaat komen (liefst nog voor je 35e jaar) of leer met aanpassing van je voeding overgangsklachten drastisch te verminderen.

 

Tijdens deze workshop lopen we door het leven van een vrouw. Hoe werkt een vrouwenlichaam?
Je krijgt inzicht in het fysieke en emotionele proces voorafgaand aan en tijdens de overgang. Bovendien krijgt u inzicht in de betekenis van de overgang in onze maatschappij en cultuur en gaan we in op de biologische aspecten van de overgang.

 

Kosten minicursus/workshop: 45,-(incl deelname certificaat en thee/koffie)


Datum:
zelf te bepalen, contact via mail.
(een ochtend, middag of avond)

Minimaal 8 deelnemers max. 60

Locatie: Heerjansdam (evt. op locatie ook mogelijk)

 

Veel vrouwen hebben last van gewichtstoename tijdens de overgang. Dit is een natuurlijk proces en komt doordat het oestrogeengehalte in deze periode drastisch daalt waardoor het lichaam minder calorieën verbrandt. Daarnaast gaat ook de testosteron productie omlaag waardoor je langzaam spiermassa verliest en je lichaam dus langzaam uit meer vetweefsel gaat bestaan.

Allemaal heel normaal en logisch maar best vervelend. Om ervoor te zorgen dat je niet al teveel in gewicht aankomt en je zo fit en gezond mogelijk blijft voelen, zijn er een paar dingen die je kunt doen.

 

Voeding

Ten eerste zul je je voedingspatroon moeten aanpassen aan de verminderde energie behoefte van je lichaam. Minder spieren betekent een lagere energie behoefte, het in stand houden van spiermassa kost immers energie, dus zul je  anders moeten gaan eten. Al het overschot aan energie dat je eet slaat je lichaam anders op als vet. Meestal denk je meteen aan minder eten, hongerlijden.

Dit is echt niet nodig, als je weet wat je MOET mijden, en wat je kunt eten.

Ook komt osteoporose tijdens de overgang om de hoek kijken.

Helaas is het zo dat wij, Nederlanders die wonen in ons lieve kleine kikkerlandje, nooit voldoende Vitamine D alleen uit zonlicht kunnen halen. Ons lichaam heeft namelijk veel meer nodig dan wat het reguliere netwerk ons adviseert. Met het oog hierop zul je er ook op moeten letten dat je voldoende Vitamine D3 (1000) en Calcium en Silicium (Solgar) binnen krijgt.

 

Tijdens deze workshop krijg je een heel mooi inzicht in wat wel werkt en wat niet, en wat de mythes zijn van slecht en goed vet.

 

Gezond

Voeding heeft veel invloed op hoe je je voelt en functioneert. Juist in deze periode is voeding nog belangrijker omdat een goed eetpatroon er voor kan zorgen dat je op gewicht blijft en je beter voelt. Veel vezels, (welke vezels kun je risicoloos eten, wat is het effectiefst? tijdens de workshop krijg je hier inzicht in)

Zo weinig mogelijk of geen (slecht) vet en geen geraffineerde suikers. Dit geldt natuurlijk voor iedereen, maar voor vrouwen in de overgang is dit des te belangrijker omdat je hormoonhuishouding dan (tijdelijk) uit balans is waardoor je heftiger kunt reageren op bepaalde voedingsmiddelen. Blijf (nog)verder weg van frisdrank, vruchtensap en alcohol. Deze zitten boordevol suikers die je lichaam opslaat als vet. Bovendien laten ze je bloedsuikerspiegel erg schommelen waardoor je moe wordt met als gevolg dat je nog meer suiker wilt eten. Drink liever veel water en kruiden thee.

 

Leer tijdens de workshop hoe je gezonde lichaamsbelastingvrije keuzes kunt maken. Leer hoe de pre-menopauze zich kan aandienen, en wat een werkelijke menopauze nu eigenlijk is en waar deze toe dient. 

 

Fyto- en Xeno Oestrogenen

Tijdens de workshop leer je ook hoe je deze leert herkennen, vermijden of juist te nemen, en vooral het waarom. Meteen leer je de "gevaren" van soja en de voeding die je dagelijks binnenkrijgt en hoe je dit in een handomdraai en een kleine aanpassing kan omzetten van BELASTING van het lichaam, naar VERRIJKING van het lichaam.

 

Kortom, deze workshop, voor iedere vrouw, jong of wat ouder, een must!

 

Gezellig met een vriendin(en) of gewoon alleen.

 

 

 

Levenselixer ASEA,

verjongt en voorkomt

vroegtijdige veroudering!

 

|

bekijk de info

 

bestel direct met korting via:

www.vitalitycoach4u.teamasea.com

 

Bekijk

het filmpje: 

http://player.vimeo.com/video/42236492

 

Ouderdom komt met gebreken?

 

"Te weten hoe je vitaal oud  kunt worden is het meesterwerk van wijsheid, en één van de moeilijkste hoofdstukken van de grote kunst van het leven" 

******

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Natasja van Ooijen

Vitaliteits Coach &

Personal Health Manager

Tel:+31-6-18579284

b.g.g. mailen svp

 

MAILCONTACT:

info@mentalcoach4u.com

 

 

Vitality & MentalCoach4U zijn een onderdeel van In2business Consultancy International

KvK Rotterdam 24343854

 

* meer info via mail